Close
hummus maken

3X ZELF HUMMUS MAKEN

Naast notenpasta en avocado vind ik hummus het allerlekkerste beleg. Het fijne van deze kikkererwtenspread is dat er enorm veel varianten zijn. Je kunt natuurlijk naar de supermarkt gaan, maar nog lekkerder wordt hummus als je ‘m zelf maakt. En het is zo makkelijk! Dit zijn drie van mijn favorieten.

Ingrediënten bietenhummus (de rode):

  • 130 gr kikkererwten
  • 75 gr rode biet
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 el tahin
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper
  • Klein scheutje water

Ingrediënten avocadohummus (de lichtgroene):

  • 130 gr kikkererwten
  • 1 avocado
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el tahin
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper
  • Klein scheutje water

Ingrediënten pikante hummus (de oranje):

  • 130 gr kikkererwten
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el tahin
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal
  • Peper
  • Klein scheutje water

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je het:

  1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot het een smeuïge massa is.
  2. Beleg je boterham, cracker of tortilla met een laag van je net gemaakte smeersel en maak af met sesamzaadjes, stukjes tomaat, komkommer en/of avocado. Eet smakelijk!

Hoe lang kun je zelfgemaakte hummus bewaren?

Bewaar kikkererwtenspread altijd in de koelkast. Homemade varianten kun je minder lang bewaren dan die uit de supermarkt; ongeveer drie dagen.

hummus maken
hummus maken
Wat vind jij de lekkerste homemade hummus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *