Close
andijviesalade

ANDIJVIESALADE MET TEMPEH

Als ik vroeger mocht kiezen wat ik op mijn verjaardag wilde eten, koos ik geen pannenkoeken of patat, maar voor andijviesalade met banaan, ananas, amandelen en een yoghurtdressing. Gekke combi? Nee hoor, groente en fruit gaan juist goed samen. Zoals in deze vegan saladetopper die ik graag met je deel!

Ingrediënten salade (voor 2 personen):

  • 100 gr andijvie
  • 200 gr tempeh
  • 1 avocado
  • 250 gr ananasstukjes
  • 1 grote of 2 kleine bananen
  • 4 el amandelschaafsel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder

Ingrediënten dressing:

  • 2 el soja yoghurt
  • 2 el vegan mayonaise, bijvoorbeeld deze van AH
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Mespunt kerriepoeder
  • Peper

En zo maak je de andijviesalade:

  1. Snijd de tempeh in stukjes.
  2. Doe de olijfolie en kerriepoeder in een kom en roer de tempehblokjes erdoor. Laat even staan.
  3. Rooster de geschaafde amandelen op laag vuur in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
  4. Gebruik dezelfde pan om de tempeh in 5 minuten bruin te bakken.
  5. Snijd de banaan en avocado in stukjes.
  6. Doe de andijvie, tempeh, avocado, ananas, banaan en amandelen in een saladeschaal.
  7. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en giet over de salade heen.
  8. Serveer eventueel met stokbrood en homemade hummus!

Enjoy!

andijviesalade
Kun je geen genoeg krijgen van salades? Probeer dan ook eens deze spinaziesalade met cannellini bonen en walnoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *