Close
bietenrisotto

BIETENRISOTTO MET OLIJVEN

Hou je van risotto? En van bietjes? Dan is deze smeuïge en romige bietenrisotto iets voor jou! Behalve lekker en gezond ook nog een kleurrijk feestje om te zien. Hoe je de vegan risotto maakt? Heel simpel! Bekijk het recept!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 porties risottorijst (ik hou altijd 40 gr ongekookt p.p. aan)
  • 400 gr geraspte bietjes
  • Uitje
  • Teentje knoflook
  • 100 ml plantaardige kookroom, bijvoorbeeld deze van AH
  • 2 el edelgistvlokken
  • 100 gr zongerijpte olijven, bijvoorbeeld deze van AH
  • Peper
  • 1 l groentebouillon (van tablet)

En zo maak je de bietenrisotto:

  1. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie in een wok- of hapjespan.
  2. Doe de risottorijst erbij en bak tot de rijstkorrels glanzen.
  3. Voeg een scheut bouillon toe en roer terwijl de rijst de bouillon opneemt.
  4. Voeg na een paar minuten ook de bietjes toe. Giet steeds een scheut bouillon in de pan, net zo lang tot de rijst en bietjes zacht zijn. In totaal duurt dit – afhankelijk van welke risottorijst je gebruikt – zo’n 20 minuten.
  5. Roer nu de kookroom, olijven en peper door de risotto en bak nog een paar minuten mee.
  6. Schep je risotto in twee schaaltjes of borden en serveer met edelgistvlokken.

Mmm, eet smakelijk! Ga jij deze bietenrisotto maken?

bietenrisotto
Fan van bietjes? Check ook deze frambozenbietjestaart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *