Close
bietensalade

BIETENSALADE MET HAZELNOTEN

Je kunt bietjes natuurlijk koken of bakken, maar wist je dat je (geraspte) bietjes ook rauw kunt eten? Hartstikke gezond en bovendien mega lekker in combinatie met gebakken champignons, cannellini bonen en geroosterde hazelnoten. Check snel het recept voor deze bietensalade.

Ingrediënten bietensalade (voor 2 personen):

  • 300 gr geraspte bietjes
  • 250 gr champignons
  • 200 gr cannellini bonen
  • 75 gr gemengde sla
  • 50 gr ongezouten hazelnoten
  • 2 flinke el hazelnootpasta
  • Peper

En zo maak je ‘m:

  1. Laat de biejes in 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  2. Bak in de tussentijd de hazelnoten in een droge koekenpan in een paar minuten bruin. Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
  3. Zet de noten apart en bak vervolgens in dezelfde pan de champignons in een beetje olijfolie in een paar minuten bruin.
  4. Spoel de cannellini bonen schoon en laat goed uitlekken.
  5. Verdeel de sla, bietjes, bonen, champignons en noten over twee schaaltjes, breng op smaak met peper en garneer met hazelnootpasta.

Eet smakelijk!

bietensalade
bietensalade
Fan van bietjes? Dan ga je deze rode smoothie met fruit en bietjes ook heerlijk vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *