Close
buddha bowl

BUDDHA BOWL MET CHAMPIGNONS EN EDAMAME

Ken jij de buddha bowl al? Een kom vol met granen, groenten, peulvruchten en noten. Helemaal vegan en lekker gezond zo na alle feestdagen. Net als bij smoothiebowls kun je ontelbaar veel varianten maken. Er is dus voor iedereen wel een lekkere buddha bowl te bedenken. Dit is één van mijn favoriete recepten!

Ingrediënten (voor 2 buddha bowls):

  • 2 porties rijst (ik gebruikte deze zilvervliesrijst-spelt-quinoa)
  • 1 gele paprika
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 130 gr edamame
  • 200 gr pompoen
  • 1 avocado
  • 4 el sojasaus of ketjap
  • 2 el sesamzaadjes
  • Een paar blaadjes peterselie

En zo maak je ze:

  1. Snijd de paprika, champignons en pompoen in stukjes en rooster ze 20 minuutjes op 180°C in de oven.
  2. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  3. Maak de edamame schoon en snijd de avocado in stukjes.
  4. Giet de rijst af.
  5. Bedek twee kommen met rijst en leg hier alle (gegrilde) groenten en peulvruchten op.
  6. Serveer jouw buddha bowl met sojasaus, sesamzaadjes en een paar blaadjes peterselie.

Eet smakelijk!

Variatietips

Je kunt hier dus net zoveel mee variëren als je zelf wil! Vervang bijvoorbeeld de pompoen voor zoete aardappel, de paprika voor courgette, de edamame voor kikkererwten en de sesamzaadjes voor amandelen. Simple as that!

buddha bowl
Ga jij deze buddha bowl maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *