Close
chili sin carne

CHILI SIN CARNE CON JACKFRUIT

Deze pittige chili sin carne, dus zonder vlees, kan ik elke week wel eten. Hij zit vol met groente, peulvruchten én jackfruit. Super gezond dus! En heb je een portie over? Mooi, want de volgende dag smaakt deze chili stiekem nog lekkerder.

Ingrediënten (voor 3 personen):

  • 3 porties zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr wortel
  • 100 gr bleekselderij
  • 150 gr jackfruit (bij AH verkopen ze sinds kort jackfruit in blik, handig!)
  • Blikje chilibonen in pittige saus
  • Blikje kidneybonen
  • Mini-blikje maïs
  • 300 gr tomatenpassata
  • 1 flinke tl komijnpoeder
  • 1 flinke tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder (als je niet van pittig houdt, houd dan 1/4 tl aan)
  • Peper
  • Optioneel: 3 handjes tortilla chips naturel
  • Optioneel: 1 avocado

En zo maak je de chili sin carne:

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snijd de ui en knoflook in stukjes en bak 2 minuten in een beetje olijfolie in een pan.
  3. Laat de jackfruit uitlekken en snijd in stukjes. Snijd ook de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en voeg alles toe aan de pan met ui en knoflook.
  4. Doe de peper, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder erbij. Bak 5 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig.
  5. Laat de kidneybonen en maïs uitlekken en voeg deze samen met de chilibonen toe.
  6. Giet nu de tomatenpassata in de pan, roer door elkaar en verwarm 2 minuten op laag vuur.
  7. Serveer de chili sin carne met rijst, tortilla chips en/of stukjes avocado.

Bon appetit!

chili sin carne

chili sin carne
Fan van jackfruit? Check dan dit lunchgerecht met jackfruit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *