Close
chocolademuffins

CHOCOLADEMUFFINS VAN ZOETE AARDAPPEL

Met deze zoete aardappel chocolademuffins met notenpasta en nootjes ga jij zeker weten indruk maken op je vriendinnen, collega’s of familie. Ze zijn super lekker en een stuk gezonder dan de kant-en-klaar chocolademuffins uit de supermarkt, dus ook ideaal voor iedereen met goede, gezonde voornemens! Waar wacht je nog op? Hup, de keuken in!

Ingrediënten (voor 8 chocolademuffins):

  • 200 gr (Medjoul) dadels
  • 200 gr zoete aardappel
  • 90 gr havermout
  • 40 gr cacaopoeder
  • 25 ml amandelmelk
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Ingrediënten toppings:

  • Cashewpasta, pindakaas of een andere notenpasta
  • Handje van je favoriete nootjes

Ook nodig:

  • 8 muffinvormpjes
  • Keukenmachine
  • Plantaardige boter

En zo maak je ze:

  1. Snijd de zoete aardappel in stukjes en kook in 10 minuutjes gaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine.
  4. Voeg daarna de (ontpitte) dadels, amandelmelk, siroop, cacao, het bakpoeder en snufje zout toe. Mix tot alles een geheel is.
  5. Vet de muffinvormpjes in met een beetje plantaardige boter.
  6. Verdeel het beslag over de 8 muffinvormpjes en zet 25 à 30 minuten in de oven.
  7. Hak vast een handje nootjes in klein stukjes.
  8. Serveer de muffins met een notenpasta en de nootjes. Als ze nog een beetje warm zijn, zijn ze het lekkerst!

Eet smakelijk!

Muffins over?

Geen probleem, je kunt ze gemakkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren.

chocolademuffins
Wat vind jij van deze chocolademuffins? Let me know!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *