Close
chocoladetruffels

CHOCOLADETRUFFELS MET NOTEN EN KOKOS

Als je deze chocoladetruffels a.k.a. powerballs proeft, verschijnt er spontaan een glimlach op je gezicht! Echt, ze zijn zo lekker zoet en zacht, maar ook voedzaam. Niet alleen lekker voor thuis, maar ook een handig tussendoortje om mee naar kantoor te nemen.

Ingrediënten (voor ±12 chocoladetruffels):

  • 100 gr (Medjoul) dadels
  • 100 gr noten (ik gebruikte deze notenmix, maar je kunt alle soorten noten gebruiken)
  • 20 gr havermout
  • 2 el cacao
  • 4 el water
  • 1 flinke el ahornsiroop
  • Kokosrasp

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je ze:

  1. Ontpit de dadels en laat ze 5 minuten in een schaaltje met warm water weken.
  2. Maal de nootjes in een keukenmachine tot kleine stukjes.
  3. Voeg de (uitgelekte) dadels, havermout, cacao, ahornsiroop en het water toe en mix tot er een geheel ontstaat.
  4. Maak balletjes. Met bovengenoemde ingrediënten worden dat er ongeveer 12.
  5. Rol de truffels door de kokosrasp. Ze zijn zonder al lekker, maar kokos geeft ze nog net even een extra smaak mee. Ik kan niet kiezen welke ik lekkerder vind, dus maak er altijd een paar met en een paar zonder kokos.
  6. Zet je chocoladetruffels een half uurtje in de koelkast (of 5 minuten in de vriezer) om stevig te worden.

Smullen maar!

chocoladetruffels
Trek in nog meer chocosnacks? Probeer dan eens deze chocolademuffins van zoete aardappel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *