Als je normaal al moeite hebt om een pak koekjes niet in een keer op te eten, moet ik je waarschuwen voor deze verslavend lekkere citroen-amandelkoekjes. Duik de keuken in om ze zelf te maken en proeven! You won’t regret it…
Ingrediënten (voor 8 grote of 16 kleine koeken):
- 200 gr amandelmeel
- Citroenrasp van de schil van 1 citroen
- 80 ml ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl citroensap
- 1/2 tl bakpoeder
En zo maak je de citroen-amandelkoekjes:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil.
- Meng het amandelmeel met de bakpoeder en citroenrasp in een kom.
- Voeg de ahornsiroop, vanille-extract en citroensap toe en roer net zo lang tot het deeg wordt.
- Draai er 8 gelijke balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Maak je vingers nat en druk de balletjes plat.
- Zet voor 15 à 18 minuten in de oven. De koeken zijn klaar als ze lichtbruin zijn.
Laat even afkoelen en aanvallen maar!
Geen tijd om zelf koekjes te bakken? Gelukkig zijn er ook genoeg lekkere kant-en-klare vegan tussendoortjes