Heb jij soms ook behoefte aan een makkelijke en lichte maaltijd met veel vitamines? Ik wel en daarom deel ik vandaag het recept van deze romige courgette-broccolisoep met tuinboontjes. Snel klaar, erg lekker én mega gezond!
Ingrediënten (voor 4 koppen):
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 gr broccoli
- 200 gr bloemkool
- 2 courgettes
- Blikje tuinboontjes of cannellini bonen
- 100 ml romige kokosmelk
- 1 el komijnpoeder
- Peper
- Optioneel: mespuntje chilipoeder
- 0,75 l groentebouillon (van tablet)
- Pijnboompitjes
Ook nodig:
- Staafmixer
Zo maak je de courgette-broccolisoep:
- Fruit de ui in een pan met olijfolie.
- Snijd de courgette, broccoli en bloemkool in kleine stukjes. Doe deze samen met de knoflook bij de ui.
- Voeg peper, komijnpoeder en chilipeper toe en laat een paar minuutjes bakken.
- Giet daarna de groentebouillon en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
- Spoel de tuinboontjes schoon en laat even uitlekken. Doe ze ook in de pan en wacht tot alle groentes zacht zijn (dit duurt ongeveer 10 minuten).
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Rooster de pijnboompitjes op laag vuur in een koekenpan. Schud regelmatig, zodat alle kanten bruin worden.
- Serveer de courgette-broccolisoep met pijnboompitjes en eventueel een paar pita’s.
Mmmm, eet smakelijk!
Ben jij net zo’n fan van soep als ik? Deze pompoensoep en linzensoep zijn ook aanraders!