Close
CURRY MET RIJST EN TEMPEH

CURRY MET RIJST EN TEMPEH

Ik ben dol op curry’s, dus het zal je niet verbazen dat deze vegan curry met rijst, tempeh en paprika één van mijn favoriete dinertjes is. Er zit veel smaak aan en hij is super simpel om te maken: dit maaltje tover je binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 porties zilvervliesrijst
 • 200 gr tempeh
 • 2 paprika’s
 • 400 gr tomatenblokjes
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 el kerriepoeder
 • 1 el paprikapoeder
 • ½ tl cayennepeper
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • Peper
 • Eventueel: handje cashewnoten

En zo maak je de vegan curry:

 1. Kook de zilvervliesrijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
 2. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie of kokosolie.
 3. Snijd de tempeh en paprika in kleine stukjes en bak ze een paar minuten mee.
 4. Strooi de peper, cayennepeper, paprikapoeder en kerriepoeder eroverheen en bak het geheel nog 1 minuut.
 5. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe, zet het vuur middelhoog en laat de saus in 5 minuten dik worden.
 6. Serveer de saus over de rijst en strooi er eventueel een handje cashewnootjes overheen.

Eet smakelijk!

curry
Ga jij deze lekkere curry maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt!

2 thoughts on “CURRY MET RIJST EN TEMPEH

 1. Ik vond dit een super lekkere curry! En dat zonder currypasta. Ik heb hem gisteren gemaakt en gegeten, er alleen wat sperziebonen bij gedaan, en vandaag wil ik het weer! Van deze hoeveelheid kan ik wel 3 keer eten. Ik ben pas begonnen met geen vlees meer eten, en had gezocht op curry, rijst en tempeh (dat vind ik lekkerder dan tofu). Bedankt!

Leave a Reply