Close
currypizza

CURRYPIZZA OP BLOEMKOOL PIZZABODEM

Wat krijg je als je pizza en curry – twee van mijn favorieten – met elkaar combineert? Een currypizza! Klinkt misschien gek, maar deze pizza met onder andere currypasta, paprika en kikkererwten op een bodem gemaakt van bloemkool is echt een aanrader.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Magioni bloemkool pizzabodem (ze zijn per twee verpakt)
  • 40 ml kokosmelk
  • 20 gr currypasta
  • 130 gr kikkererwten
  • 100 gr champignons
  • 50 gr wortel
  • Paprika
  • Kleine rode ui
  • Verse koriander
  • Peper
  • Optioneel: stukjes mango

En zo maak je de currypizza’s:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de ui, paprika, champignons en wortel in stukjes.
  3. Spoel de kikkererwten schoon en laat goed uitlekken.
  4. Mix de currypasta en kokosmelk in een schaaltje en smeer de pizzabodems hiermee in.
  5. Leg alle groenten en de kikkererwten erop en strooi er wat peper overheen.
  6. Zet de pizza’s 10 à 12 minuten in de oven. Als de randjes lichtbruin kleuren, zijn ze klaar.
  7. Serveer lekker met stukjes mango en verse koriander.

Enjoy!

currypizza
currypizza
Hou je meer van een pizza met pesto? Dan zou je deze plaatpizza met pesto en spinazie weleens heel lekker kunnen vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *