Close
frambozenbietjestaart

FRAMBOZENBIETJESTAART

Als er een taartenhemel bestaat, dan hoort deze vegan frambozenbietjestaart daar zeker thuis. Hij is namelijk ver-ruk-ke-lijk! Om je vingers bij af te likken. Dus heb je iets te vieren – of heb je gewoon zin in taart 😉 – probeer dit recept dan eens!

Ingrediënten bodem*:

  • 130 gr (Medjoul) dadels
  • 130 gr walnoten
  • 2 el water

Ingrediënten vulling*:

  • 200 gr cashewnoten
  • 170 gr frambozen
  • 150 gr geraspte bietjes
  • 50 gr ahornsiroop
  • 2 el citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr kokosolie (vloeibaar)
  • Eventueel: kokosrasp en wat extra frambozen ter garnering

*Deze hoeveelheden zijn geschikt om in een springvorm van Ø 18 cm te doen.

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de vegan frambozenbietjestaart:

  1. Laat de dadels een paar minuten in een schaaltje met warm water weken.
  2. Giet af en doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix tot je een dik mengsel hebt.
  3. Smeer het mengsel uit over een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel en zet in de koelkast.
  4. Doe nu alle ingrediënten voor de vulling (behalve de kokosolie) in de keukenmachine. Mix alles door elkaar en voeg als laatst de kokosolie toe.
  5. Giet/schep het mengsel over de bodem heen, strijk weer glad met een lepel en zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Garneer de frambozenbietjestaart eventueel met wat extra frambozen en/of kokosrasp.

Genieten maar!

Eline
frambozenbietjestaart
Ben je meer een chocoladeliefhebber? Probeer dan eens deze chocoladetruffels met noten en kokos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *