Als er een taartenhemel bestaat, dan hoort deze vegan frambozenbietjestaart daar zeker thuis. Hij is namelijk ver-ruk-ke-lijk! Om je vingers bij af te likken. Dus heb je iets te vieren – of heb je gewoon zin in taart 😉 – probeer dit recept dan eens!
Ingrediënten bodem*:
- 150 gr (Medjoul) dadels
- 150 gr walnoten
- 2 el water
Ingrediënten vulling*:
- 200 gr cashewnoten
- 180 gr frambozen
- 150 gr geraspte bietjes
- 50 gr ahornsiroop
- 2 el citroensap
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr kokosolie (vloeibaar)
- Eventueel: kokosrasp en wat extra frambozen ter garnering
*Deze hoeveelheden zijn geschikt om in een springvorm van Ø 18 cm te doen.
Ook nodig:
- Keukenmachine
En zo maak je de vegan frambozenbietjestaart:
- Laat de dadels een paar minuten in een schaaltje met warm water weken.
- Giet af en doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix tot je een dik mengsel hebt.
- Smeer het mengsel uit over een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel en zet in de koelkast.
- Doe nu alle ingrediënten voor de vulling (behalve de kokosolie) in de keukenmachine. Mix alles door elkaar en voeg als laatst de kokosolie toe.
- Giet/schep het mengsel over de bodem heen, strijk weer glad met een lepel en zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de frambozenbietjestaart eventueel met wat extra frambozen en/of kokosrasp.
Genieten maar!
Ben je meer een chocoladeliefhebber? Probeer dan eens deze chocoladetruffels met noten en kokos!