Close
fruittaart

FRUITTAART MET BLAUWE BESSEN

Dat taart ook gezond kan zijn, bewijst deze heerlijke, super frisse fruittaart. En behalve blauwe bessen, zit er nog veel meer fruit in verstopt. Ik serveer dit taartje meestal als toetje! Benieuwd hoe je ‘m maakt? Bekijk het recept.

Ingrediënten bodem*:

  • 140 gr (Medjoul) dadels
  • 120 gr paranoten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 2 el water

Ingrediënten vulling*:

  • 200 gr cashewnoten
  • 150 gr bramen
  • 150 gr blauwe bessen
  • 1 kleine banaan
  • 4 el kokosolie (vloeibaar)
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenschil
  • 1 tl vanille-extract

Toppings:

  • Kokosrasp
  • Blauwe bessen

*Deze hoeveelheden zijn geschikt om in een springvorm van Ø 18 cm te doen.

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de fruittaart:

  1. Laat de cashewnoten minimaal twee uur in een schaaltje met water weken. Laat de dadels vijf minuten in een schaaltje met warm water weken.
  2. Giet de cashewnoten en dadels af en laat goed uitlekken.
  3. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix tot je een dik mengsel hebt.
  4. Smeer het mengsel uit over een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met de onderkant van een lepel en zet in de koelkast.
  5. Doe nu alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine. Mix alles door elkaar.
  6. Giet/schep het mengsel over de bodem heen, strijk weer glad met een lepel en zet de taart 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Garneer de fruittaart met kokosrasp en blauwe bessen.

Gezond genieten maar!

fruittaart
fruittaart
Vind je het leuk om zelf taart te maken? Probeer dan ook eens deze frambozenbietjestaart of vegan oreo cheesecake!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *