Close
granola met pindakaas

GRANOLA MET PINDAKAAS EN CHOCOLA

Eerder maakte ik al deze all time favorite granola, maar af en toe variëren vind ik wel zo leuk. Daarom bedacht ik een lekkere granola variant met pindakaas! Dus pindakaas liefhebbers opgelet: deze granola met noten, havermout, chiazaad, chocola en pindakaas is om te smullen!

Dit heb je nodig (voor ruim een mason jar vol):

  • 100 gr havermout
  • 80 gr van je favoriete noten (ik gebruikte paranoten, walnoten, amandelen en cashewnoten)
  • 30 gr chiazaad
  • 4 flinke el 100% pindakaas (ik gebruikte deze van AH eigen merk, die is lekker vloeibaar)
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • 2 el stukjes pure vegan chocolade of pure vegan hagelslag of cacaonibs

En zo maak je de granola met pindakaas en chocola:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd of hak de nootjes in iets kleinere stukjes.
  3. Verwarm de kokosolie in een schaaltje in de magnetron zodat-ie vloeibaar wordt.
  4. Mix alle ingrediënten – behalve de chocolade – in een kom door elkaar.
  5. Leg alles daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet 15 à 20 minuutjes in de oven. Schud je bakplaat halverwege een keer, zodat alle kanten lekker knapperig worden.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en roer direct de chocolade door de granola, zodat het een beetje smelt.
  8. Laat goed afkoelen en serveer de granola bijvoorbeeld over plantaardige yoghurt met fruit óf strooi over een zelfgemaakt bolletje ijs.

Eet smakelijk!

granola met pindakaas
Ben jij fan van notenpasta? Dan is deze havermoutpap met amandelpasta ook een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *