Close
hartige bladerdeeghapjes

HARTIGE BLADERDEEGHAPJES MET POMPOEN

Wat er in deze heerlijke hartige bladerdeeghapjes verstopt zit? Pompoen, kikkererwten, passata en een perfecte combinatie van kruiden. Mmm, dit is een lekker voorgerecht, maar kan ook goed als lunch.

Ingrediënten (voor 8 stuks):

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 400 gr pompoen
  • 130 gr kikkererwten
  • 100 gr passata
  • Ui
  • Teentje knoflook
  • 1 flinke tl komijnpoeder
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • 1 flinke tl koriander
  • Snufje chilipoeder
  • Peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 el amandelmelk
  • 1 el sesamzaadjes
  • Optioneel: gemengde sla

En zo maak je de hartige bladerdeeghapjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Snijd de pompoen in kleine stukjes.
  3. Meng de komijnpoeder, kerriepoeder, koriander, peper, chilipoeder en 1 el olijfolie in een schaaltje.
  4. Meng de helft van dit kruidenmengsel met de stukjes pompoen. Roer goed door elkaar en leg de stukjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de ui en knoflook. Spoel de kikkererwten schoon en laat goed uitlekken.
  6. Is de pompoen zacht en gaar? Haal ‘m uit de oven en verwarm de oven nu voor op 220°C.
  7. Fruit de knoflook en ui in een pan in 1 el olijfolie.
  8. Doe de pompoen, kikkererwten en de tweede helft van je kruidenmengsel erbij. Bak een paar minuten en giet dan ook de passata erbij. Verwarm nog 1 minuut op laag vuur.
  9. Vul elk plakje bladerdeeg met een opscheplepel van de groentemix.
  10. Vouw alle plakjes dicht en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Bestrijk de bladerdeeghapjes met een beetje amandelmelk en strooi er sesamzaadjes overheen. Zet 20 à 25 minuten in de oven.
  12. Serveer eventueel op een bedje van gemengde sla.

Eet smakelijk!

hartige bladerdeeghapjes
hartige bladerdeeghapjes
Bladerdeeg over? Maak er lekkere tapenade- en pestostengels van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *