Close
havermoutpap

HAVERMOUTPAP MET APPEL EN KANEEL

Deze havermoutpap met appel, rozijntjes en kaneel ziet er niet uit als appeltaart, maar smaakt er wel een beetje naar. Bovendien zit havermout bomvol vezels. Perfect om je dag mee te beginnen dus! Mmm, zo’n ontbijtje wil je toch elke dag?

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 120 ml amandelmelk
  • 30 gr havermout
  • Halve appel
  • 1 tl kaneel
  • Handje rozijnen
  • Eventueel: nootjes en/of ahornsiroop

En zo maak je de havermoutpap:

  1. Doe de melk en havermout in een kom.
  2. Snijd de appel in kleine stukjes en doe die erbij.
  3. Zet de kom 1.45 minuten in de magnetron.
  4. Laat een minuutje afkoelen en serveer met kaneel en rozijntjes.

Geniet van dit heerlijke, gezonde ontbijt!

Variatietip

Hou je van zoet? Schenk er dan een beetje ahornsiroop overheen. En heb je echt trek? Voeg dan nog een handje nootjes toe.

havermoutpap
Meer zin in yoghurt met granola? Maak dan eens deze heerlijke vegan granola!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *