Close
HAVERMOUTPAP MET PINDAKAAS

HAVERMOUTPAP MET PINDAKAAS

Dit is en blijft een van mijn favoriete ontbijtjes: havermout met appel en pindakaas. Geloof me, als je dit een keer op hebt, wil je niet anders.

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 200 ml amandelmelk
  • 30 gr havermout
  • Halve appel
  • 1/4 tl kaneel of koekkruiden
  • 1 el lijnzaad
  • 1 flinke el 100% pindakaas
  • Optioneel: 1 el eiwitpoeder
  • Optioneel: klein handje nootjes naar keuze

En zo maak je de havermoutpap:

  1. Doe de amandelmelk, havermout, kruiden, lijnzaad (en eiwitpoeder) in een pannetje en verwarm op laag vuur.
  2. Snijd de appel in stukjes en doe die ook in de pan.
  3. Wacht tot de havermoutpap kookt en een dikke pap is geworden, dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.
  4. Schenk/schep in een schaaltje en garneer met pindakaas en eventueel nootjes.

Het lekkerste is als je bij elke hap een klein beetje pindakaas proeft 😉 Geniet ervan!

snelle havermoutpap
Een variant op dit havermoutontbijt? Probeer deze variant met amandelpasta eens!

1 thought on “HAVERMOUTPAP MET PINDAKAAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *