Dit is en blijft een van mijn favoriete ontbijtjes: havermout met appel en pindakaas. Geloof me, als je dit een keer op hebt, wil je niet anders.
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 200 ml amandelmelk
- 30 gr havermout
- Halve appel
- 1/4 tl kaneel of koekkruiden
- 1 el lijnzaad
- 1 flinke el 100% pindakaas
- Optioneel: 1 el eiwitpoeder
- Optioneel: klein handje nootjes naar keuze
En zo maak je de havermoutpap:
- Doe de amandelmelk, havermout, kruiden, lijnzaad (en eiwitpoeder) in een pannetje en verwarm op laag vuur.
- Snijd de appel in stukjes en doe die ook in de pan.
- Wacht tot de havermoutpap kookt en een dikke pap is geworden, dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.
- Schenk/schep in een schaaltje en garneer met pindakaas en eventueel nootjes.
Het lekkerste is als je bij elke hap een klein beetje pindakaas proeft 😉 Geniet ervan!
Een variant op dit havermoutontbijt? Probeer deze variant met amandelpasta eens!