Close
smeuige hummus

HET GEHEIM VAN EEN ECHT SMEUÏGE HUMMUS

Eerder maakte ik al drie lekkere varianten, maar vandaag deel ik het recept van mijn favo naturel hummus. Mét heerlijke toppings. Het geheim van een echt smeuïge hummus? Eerst de kikkererwten koken en de velletjes er vanaf halen en dan pas in de keukenmachine doen. Mmm, probeer maar eens!

Ingrediënten:

  • 240 gr kikkererwten
  • Teenje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el tahin
  • 2 el citroensap
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Water

Toppings:

  • Kikkererwten
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Sesamzaadjes
  • Koriander
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de smeuïge hummus:

  1. Spoel de kikkererwten schoon.
  2. Doe ze in een pan met water en kook ze een paar minuten, net zo lang tot alle velletjes loslaten.
  3. Scheid de kikkererwten van de velletjes. Ik geef toe, dit pellen is best een werkje, maar wel de moeite. De velletjes kun je weggooien.
  4. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Hou je van éxtra gladde hummus? Dan kun je steeds een eetlepel water toevoegen, net zo lang tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  5. Serveer met bovengenoemde toppings of toppings die jij lekker vindt.

Heb je haast? Sla dan stap 2 en 3 over. Is je hummus iets minder smeuïg, maar nog steeds heerlijk. Hoe dan ook, enjoy! Hummus is trouwens niet alleen lekker met (naan)brood. Ook op crackers, toastjes, in wraps en in buddha bolws doet de kikkererwtenspread het goed! Ga jij deze hummus maken?

smeuige hummus
smeuige hummus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *