Close
HOE MARINEER JE TEMPEH?

HOE MARINEER JE TEMPEH?

Omdat er aan tempeh zelf niet bijzonder veel smaak zit, deel ik vandaag een heerlijk receptje voor gemarineerde tempeh. Wat een wereld van verschil. En zo lekker met rijstnoedels en sugarsnaps. Extra fijn: deze simpele en eiwitrijke maaltijd staat letterlijk binnen een kwartier op tafel!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gr tempeh
  • 400 gr sugarsnaps
  • 2 porties rijstnoedels
  • Sesamzaadjes
  • 3 el ketjap
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el citroensap
  • 1 tl sambal

En zo maak je de gemarineerde tempeh:

  1. Kook de rijstnoedels zoals op de verpakking staat aangegeven. (Ik gebruikte deze rijstnoedels van zilvervliesrijst. Heel makkelijk: na 2 minuten in kokend heet water zijn ze al klaar.)
  2. Meng de ketjap, ahornsiroop, citroensap en sambal in een schaaltje.
  3. Snijd de tempeh in kleine stukjes. Roer deze door de marinade en laat 5 minuutjes staan.
  4. Bak de tempeh en sugarsnaps 5 minuten in een beetje olijfolie in een wokpan.
  5. Serveer de rijstnoedels met de gemarineerde tempeh en sugarsnaps en strooi er wat sesamzaadjes overheen.

Extra lekker…

…wordt dit gerechtje als je (na het afgieten) ook nog een eetlepel ketjap door de rijstnoedels roert. Enjoy!

Variatietips

In plaats van rijstnoedels kun je ook (zilvervlies)rijst gebruiken. En hou je niet van sugarsnaps? Dan neem je lekker courgette of paprika!

gemarineerde tempeh
Ben jij een echte tempeh-liefhebber? Dan moet je deze curry met rijst en tempeh ook eens proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *