Close
linzencurry

LINZENCURRY MET TOMAAT EN KORIANDER

Wie mij al langer volgt, weet dat ik dol ben op curry’s. Deze smaakvolle en pittige vegan linzencurry met tomatenblokjes, paprika en koriander is ook weer een echte topper. Benieuwd? Bekijk het recept!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Twee porties zilvervliesrijst
  • Uitje
  • Teentje knoflook
  • 250 gr linzen
  • 2 paprika’s
  • Handje broccoliroosjes (diepvries)
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 2 el rode currypasta
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Peper
  • Verse koriander

En zo maak je de linzencurry:

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snijd de ui en paprika in stukjes en maak de linzen schoon.
  3. Fruit de ui en knoflook in een wokpan.
  4. Doe de broccoli en paprika erbij en bak een paar minuten mee, tot de broccoli is ontdooid.
  5. Voeg ondertussen ook de kerriepoeder, kurkuma en peper toe.
  6. Doe de linzen en currypasta erbij en blus af met de tomatenblokjes en kokosmelk.
  7. Serveer de rijst en curry met koriander en eventueel limoen.

Eet smakelijk!

linzencurry
Ben jij een curry-liefhebber? Dan zijn deze kerriewraps met hummus en gegrilde groenten ook echt iets voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *