Close
gepofte zoete aardappel

MEXICAANSE GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL

Van zoete aardappels krijg ik echt nooit genoeg. Je kunt ze koken, stampen, grillen en… poffen! Wat je ook doet, ze maken je maaltijd altijd lekker zoet. Én gezond, wat zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel, maar een groente. Fijn! Vandaag vertel ik je hoe je deze kleurrijke Mexicaanse gepofte zoete aardappel maakt.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 grote of 4 kleine zoete aardappels
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 80 gr maïs
  • 80 gr zwarte bonen
  • Verse koriander
  • Rucola
  • Peper

Ingrediënten saus:

  • 2 el tahin
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chilisaus
  • 2 el citroensap

En zo maak je de gepofte zoete aardappel:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de zoete aardappels schoon en prik er met een vork allemaal gaatjes in. (Je hoeft de aardappels dus niet te schillen.)
  3. Doe de aardappels 45 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze helemaal zacht zijn.
  4. In de tussentijd kun je vast de tomaat in kleine stukjes snijden, de avocado prakken en de maïs en zwarte bonen schoonmaken en goed uit laten lekken.
  5. Meng ook vast alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje en roer goed door elkaar.
  6. Haal de aardappels (na 45 minuten) uit de oven en snijd ze doormidden, op zo’n manier dat ze net niet breken.
  7. Vul de gepofte zoete aardappels nu met de geprakte avocado, stukjes tomaat, maïs, zwarte bonen en de saus.
  8. Breng op smaak met peper en koriander en serveer met een groene salade, zoals rucola of veldsla.

Bon appetit!

gepofte zoete aardappel
Fan van zoete aardappel? Wist je dat deze groente het ook goed doet in zoete baksels? Ja, echt! Probeer deze chocolademuffins van zoete aardappels maar eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *