Close
pasta pesto

PASTA PESTO MET SPINAZIE EN EDELGISTVLOKKEN

I love pasta en I love pesto! Wat doe je dan? Jep, pasta pesto maken. En wel een heel lekkere variant, met zongedroogde tomaatjes, spinazie en kastanjehampignons. Mmm! Wil jij dit lekkere dinertje ook proberen? Check gauw het recept!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • Twee porties (volkoren) penne (ik hou altijd 40 gr ongekookt p.p. aan)
  • 200 gr verse spinazie
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 80 gr zongedroogde tomaatjes
  • Uitje
  • Teentje knoflook
  • 100 ml Alpro kookroom
  • 100 gr vegan pesto of homemade pesto
  • Peper
  • Edelgistvlokken (de lekkerste koop je bij Holland and Barrett)

Zo maak je de pasta pesto:

  1. Kook de penne zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie of kokosolie in een wokpan.
  3. Snijd de kastanjechampignons in stukjes en bak een paar minuutjes mee.
  4. Doe de spinazie erbij en laat slinken.
  5. Snijd de zongedroogde tomaatjes doormidden en bak ook even mee.
  6. Nu mogen de kookroom en pesto erbij. Laat even warm worden en breng op smaak met peper.
  7. Giet de pasta af en doe deze ook in de wokpan. Even roeren en jouw vegan pasta pesto is klaar!
  8. Serveer met edelgistvlokken.

Eet smakelijk!

pasta pesto
Ga jij deze heerlijke pasta pesto maken?

2 thoughts on “PASTA PESTO MET SPINAZIE EN EDELGISTVLOKKEN

  1. Een heerlijk gerecht (samen met de vegan pesto) dat ook nog eens lekker snel klaar is 🙂 Dank je wel voor het delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *