Na de risotto met vegan zalm van een tijdje terug, had ik nog een stukje “zalm” over. Ik flanste snel een pastaatje in elkaar, maar dat bleek zo lekker dat ik het recept voor deze pasta pesto met vegan zalm wel met jullie móet delen. Komt-ie!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- Twee porties (volkoren) pasta naar keuze (ik hou altijd 40 gr ongekookt p.p. aan)
- Uitje
- Teentje knoflook
- Vegan zalm
- Courgette
- 250 gr champignons
- 2 handjes cherrytomaatjes
- 100 ml plantaardige kookroom, bijvoorbeeld deze van AH
- 100 gr vegan pesto of homemade pesto
- Peper
- Optioneel: vegan parmezaanse kaas of edelgistvlokken
Zo maak je de pasta pesto met vegan zalm:
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie of kokosolie in een wok- of hapjespan.
- Snijd de courgette en champignons in stukjes en bak een paar minuutjes mee.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en bak ook even mee.
- Nu mogen de kookroom en pesto erbij. Laat even warm worden en breng op smaak met peper.
- Bak in de tussentijd ook de stukjes zalm in een koekenpan in een paar minuten lichtbruin. Snijd ze in kleine stukjes.
- Giet de pasta af en doe deze samen met de zalm in de pan. Even roeren en je kunt aan tafel!
- Garneer eventueel met de vegan parmezaan of edelgistvlokken.
Bon appetit!