Close

RIJST EN BROCCOLI MET ZOETE PITTIGE SAUS

Broccoli is zo’n groente waar enorm veel vitaminen en mineralen in zitten. Het is een van de gezondste groenten die er is. Daarom heb ik altijd wel een voorraad broccoliroosjes in mijn vriezer liggen. Bijvoorbeeld om dit lekkere en makkelijke rijstgerecht mee te maken!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Twee porties zilvervliesrijst (ik hou altijd 40 gr ongekookt p.p. aan)
  • 260 gr cannellinibonen
  • 200 gr broccoliroosjes (diepvries)
  • 200 gr courgette
  • Rode ui
  • Teentje knoflook
  • 4 el ketjap
  • 2 el chilisaus
  • 1 flinke tl sambal
  • Twee handjes ongezouten gebakken cashewnoten

En zo maak je het rijstgerecht:

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snijd de ui, knoflook en courgette in stukjes.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg de broccoli en courgette toe en bak alles zo’n 5 à 7 minuten, net zo lang tot de broccoli is ontdooid.
  5. Spoel de cannellinibonen schoon en laat goed uitlekken. Voeg ze toe aan de pan met groenten en bak een minuut mee.
  6. Roer de ketjap, chilisaus en sambal erdoor en verwarm nog 2 minuten.
  7. Garneer het rijstgerecht met gebakken cashewnoten.

Mmm, eet smakelijk!

broccoli met zoete pittige saus
broccoli met zoete pittige saus

Nog meer broccoli

Andere lekkere recepten met broccoli zijn deze smoothiebowl, courgette-broccolisoep en linzencurry. Aanraders!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *