Close
RIJSTNOEDELS MET WOKGROENTE EN TOFU

RIJSTNOEDELS MET WOKGROENTE EN TOFU

Als ik geen tijd heb om uitgebreid te koken, maak ik vaak dit makkelijke, maar oh zo lekkere en gezonde dinertje: rijstnoedels met tofu roerbakreepjes en wokgroente. Lekker sausje erdoor en tadááá: binnen 10 minuten op tafel!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 porties rijstnoedels
  • 180 gr tofu roerbakreepjes, bijvoorbeeld deze van AH
  • 400 gr wokgroente
  • Sesamzaadjes
  • 3 el ketjap
  • 2 el chilisaus
  • 1 el ahornsiroop

En zo maak je de rijstnoedels met wokgroente en tofu:

  1. Kook de rijstnoedels zoals op de verpakking staat aangegeven. (Ik gebruikte deze noedels van zilvervliesrijst. Heel makkelijk: na 2 minuten in kokend heet water zijn ze al klaar.)
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een wokpan en bak de wokgroente en tofu zo’n 5 minuten.
  3. Roer de ketjap, ahornsiroop en chilisaus erdoor en verwarm nog 2 minuutjes op middelhoog vuur.
  4. Serveer de noedels met de wokgroente en tofu en strooi er nog wat sesamzaadjes overheen voor de finishing touch.

Eet smakelijk! Wat kook jij als je haast hebt?

rijstnoedels
Wel tijd om lekker uitgebreid te koken? Probeer deze kleurrijke bietenburgers eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *