Close
risotto met vegan zalm

ROMIGE RISOTTO MET VEGAN ZALM

Hoewel ik niet zo bezig ben met vlees- en visvervangers – en vlees en vis liever vervang door onbewerkt plantaardige producten zoals peulvruchten, tempeh en tofu – komt er weleens iets nieuws voorbij dat ik écht even wil proeven. Zoals vegan zalm. Like whaaat?

Jep, sinds kort verkoopt de Jumbo vegan zalm. Ik maakte er een romige risotto met courgette en doperwtjes bij. Mijn oordeel? De vegan zalm vind ik niet naar echte zalm smaken, máár hij is wel lekker en een goede vervanger. Dus toch een aanrader 😉

Ingrediënten (voor 2 personen):

En zo maak je de risotto met vegan zalm:

  1. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie in een wok- of hapjespan.
  2. Doe de risottorijst erbij en bak tot de rijstkorrels glanzen.
  3. Voeg een scheut bouillon toe en roer terwijl de rijst de bouillon opneemt.
  4. Snijd de courgette in stukjes en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de doperwtjes uitlekken.
  5. Giet steeds een scheut bouillon in de pan, net zo lang tot alle rijst zacht is. In totaal duurt dit – afhankelijk van welke risottorijst je gebruikt – zo’n 20 minuten. Voeg halverwege de courgette toe.
  6. Als de rijst gaar is, roer je de doperwtjes, cherrytomaatjes, peper en kookroom door de risotto. Bak nog een paar minuten mee.
  7. Bak de stukjes zalm in een koekenpan in een paar minuten lichtbruin.
  8. Schep je risotto in twee schaaltjes of borden en serveer met de vegan zalm.
  9. Garneer eventueel met de vegan parmezaan of met edelgistvlokken.

Enjoy!

risotto met vegan zalm
Heb jij de vegan zalm al geprobeerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *