Close
rode pesto

RODE PESTO

Ik maak zo vaak groene pesto dat ik bijna was vergeten hoe lekker rode pesto is. Deze variant met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en oregano smaakt goed door pasta’s en salades of gewoon op een toastje of stokbroodje.

Dit heb je nodig:

  • 100 gr zongedroogde tomaatjes
  • 30 gr geroosterde pijnboompitten (Wil je een goedkopere variant maken? Gebruik dan ongezouten cashewnoten, ook lekker!)
  • 3 takjes verse basilicum
  • Teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • Snufje chilipoeder
  • Peper en zout
  • Eventueel: olijfolie

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de rode pesto:

  1. Laat de zongedroogde tomaatjes een beetje uitlekken.
  2. Doe de pijnboompitten (of cashewnoten) in de keukenmachine en mix een paar seconden.
  3. Doe daarna alle andere ingrediënten erbij en mix tot je een mooie substantie hebt. Naar wens kun je 1 à 2 el olijfolie toevoegen. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar hierdoor krijg je wel een smeuïgere pesto.

Enjoy! Waarmee eet jij rode pesto het liefst?

rode pesto
rode pesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *