Close
vegan pompoensoep

ROMIGE VEGAN POMPOENSOEP

Door de hummus, in een buddha bowl of door de soep, i love pompoen! En laat het nou net herfst zijn, dé tijd van het jaar waarin je de lekkerste pompoenen scoort. Deze vegan pompoensoep is zo lekker romig en pittig tegelijk, die wil je proeven!

Ingrediënten (voor 2 koppen):

  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • 400 gr pompoen
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 el ahornsiroop
  • 100 gr plantaardige kookroom
  • Snufje cayennepeper
  • Peper
  • 10 druppels rode tabasco
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • Paar blaadjes munt
  • Pijnboompitjes

Ook nodig:

  • Staafmixer

Zo maak je de vegan pompoensoep:

  1. Fruit de ui in een pan met olijfolie.
  2. Voeg de knoflook, cayennepeper, pompoen en tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee.
  3. Roer de ahornsiroop en kookroom erdoor.
  4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Breng op smaak met peper en rode tabasco.
  8. Serveer de soep met munt en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

vegan pompoensoep
vegan pompoensoep
Ga jij deze pompoensoep maken? Laat me weten wat je ervan vindt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *