Close
vegan brownies

SUPER SMEUÏGE VEGAN BROWNIES

Van jongs af aan ben ik al dol op brownies. Als toetje in restaurants of om zelf te bakken. Altijd op zoek naar de beste brownies. En nu ik veganistich eet, wil ik natuurlijk ook het lekkerste recept voor vegan brownies ontdekken. Deze super smeuïge variant met amandelpasta is in elk geval een echte topper!

Dit heb je nodig (voor 8 stukken):

  • 90 gr (Medjoul) dadels
  • 90 gr pompoen
  • 90 gr cacaopoeder
  • 250 gr amandelpasta
  • 80 ml amandelmelk
  • 1 flax egg (= 1 el lijnzaad + 3 el water)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Amandelschaafsel

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de vegan brownies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de pompoen in 8 minuten gaar. Laat goed uitlekken en afkoelen.
  3. Mix de lijnzaad en het water in een schaaltje en laat 5 minuten staan.
  4. Doe alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, in de keukenmachine en mix tot je een mooi beslag hebt.
  5. Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal.
  6. Strooi het amandelschaafsel over je brownie en druk de nootjes een beetje aan.
  7. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  8. Laat goed afkoelen en snijd de brownie in stukjes. Enjoy!

Hou jij ook zo van brownies?

vegan brownies
Geen chocoladeliefhebber? Dan is deze vegan worteltaart misschien wel iets voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *