Close
teriyaki-noedels

TERIYAKI-NOEDELS

Toen ik dit teriyaki-noedels recept in het boek ‘De Happy Pear – Recepten voor geluk’ voorbij zag komen, wist ik gelijk: dit gerecht moet ik maken. En jep, de combinatie van oesterzwammen, paksoi, geroosterde casehws en teriyaki-saus is net zo lekker als ik hoopte. Vandaag mag ik het recept met jullie delen.

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 gr (volkoren)noedels
  • 3 tenen knoflook
  • Duimgroot stukje verse gember
  • Handje lente-uitjes
  • 1/2 verse rode peper
  • 150 gr oesterzwammen
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 2 el olie
  • 4 el tamari/sojasaus
  • 1 el ahornsiroop
  • Sap van 1/2 limoen
  • Chilivlokken
  • Sesamzaad
  • Geroosterde cashews
  • Verse koriander

Zo maak je de teriyaki-noedels:

  1. Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet ze af, spoel ze af in een vergiet en zet ze apart.
  2. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snijd de lente-ui en de peper in dunne ringen. Snijd ook de oesterzwammen, paprika en paksoi in stukjes.
  3. Doe de olie in een wok en zet deze op hoog vuur. Doe de knoflook, gember, rode peper en lente-ui in de hete olie en bak ze onder geregeld roeren 2 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak die nog 1 minuut mee.
  4. Meng in een kom de sojasaus met de ahornsiroop en het limoensap. Voeg de helft van de saus toe aan de pan, samen met de paprika en paksoi. Bak alles 2 minuten.
  5. Doe de afgegoten noedels met de resterende saus in de pan en bak alles nog 2 minuten.
  6. Verdeel de inhoud over 4 borden en garneer elk portie met chilivlokken, sesamzaad, geroosterde cashewnoten en verse koriander.

Enjoy!

teriyaki-noedels
Dit artikel is in samenwerking met uitgeverij Scriptum tot stand gekomen. Het recept komt uit het boek ‘De Happy Pear – Recepten voor geluk’ van David en Stephen Flynn dat vol staat met nog veel meer lekkere vegan recepten, inspiratie en tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *