Close
vegan bagel caprese

VEGAN BAGEL CAPRESE

Vroeger maakte ik regelmatig broodjes met mozzarella, pesto, tomaat en basilicum. Zo lekker, die combinatie! Dus, hoe doe je dat nu als vegan, hoor ik je denken. Heel simpel: met tofu! De structuur lijkt op die van mozzarella en qua smaak proef je echt geen verschil! Wedden dat dit jouw nieuwe favoriete lunch wordt?

Dit heb je nodig (voor 2 broodjes):

En zo maak je de vegan bagel caprese:

  1. Verwarm de oven en bak de bagels af zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Laat de tofu goed uitlekken en snijd in 8 gelijke stukjes. Snijd ook de tomaat in 8 stukjes.
  3. Bak de stukjes tofu in een koekenpan in een paar minuten aan beide kanten lichtbruin.
  4. Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in een koekenpan. Schud regelmatig!
  5. Snijd de bagels doormidden en smeer er wat pesto op.
  6. Leg nu om en om plakjes tofu en plakjes tomaat over de pesto heen. Doe er ook steeds een blaadje basilicum tussen.
  7. Breng op smaak met peper en serveer je broodje met geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

vegan bagel caprese
vegan bagel caprese
Pesto over? Gebruik ‘m bijvoorbeeld in deze lekkere pasta pesto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *