Close
vegan bananencake

VEGAN BANANENBROOD (+ GLUTENVRIJ)

Liggen er nog een paar (over)rijpe bananen in je fruitschaal? Dan kan je ze natuurlijk zo opeten… maar je kunt er ook dit lekkere, glutenvrije en vegan bananenbrood mee maken. Heerlijk als tussendoortje en ook geschikt om in te vriezen. Yum, aanrader!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr amandelmeel
  • 30 gr pindakaas
  • 15 gr kokosbloesemsuiker (optioneel, als je een gezonde variant wil maken, kan je de suiker ook prima weglaten)
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 5 el water
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 2 handjes walnoten
  • Snufje zout

En zo maak je het vegan bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de lijnzaad en water in een schaaltje en laat 5 minuten staan.
  3. Prak de bananen in een beslagkom, net zo lang tot je een bananenpapje hebt.
  4. Voeg hieraan de pindakaas, appelciderazijn, het mengsel van lijnzaad en water (van stap 2) en eventueel kokosbloesemsuiker toe. Roer door elkaar.
  5. Voeg nu alle droge ingrediënten – baking soda, speculaaskruiden, zout en amandelmeel – toe en meng goed door elkaar zodat er een mooi deeg ontstaat.
  6. Breek of hak de walnoten in stukjes en voeg ze toe aan het deeg.
  7. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Zet 50 tot 55 minuten in de oven. Als het brood overal bruin is gekleurd, is hij klaar. (Om erachter te komen of de binnenkant ook goed is, kun je een satéprikker in het brood steken. Komt die er schoon uit? Dan is-ie goed!)

Even laten afkoelen, in stukjes snijden en genieten maar! En heb je over? Dan kun je dit bananenbrood ook gemakkelijk (per plakje) invriezen.

vegan bananencake
vegan bananencake
Meer zin in een chocolade? Deze bounty-snickers-repen zijn ook goddelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *