Close
vegan bietenburgers

VEGAN BIETENBURGERS

Zien deze vegan bietenburgers er niet verrukkelijk uit? Goed nieuws: dat zijn ze ook! En tel daar nog eens gezond en makkelijk te maken bij op. Yes! Ik ga je vertellen hoe je deze kleurrijke burgers maakt.

Dit heb je nodig (voor 5 burgers):

  • 5 (afbak)broodjes naar keuze, ik gebruikte deze volkorenbroodjes van AH
  • 170 gr geraspte bietjes
  • 120 gr cannellini bonen
  • Teentje knoflook
  • Halve rode ui
  • 50 gr havermout
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl peterselie
  • 1 el tahin
  • Snufje chilipoeder
  • Peper en zout

Lekkere toppings:

  • Handje sla
  • 2 el hummus
  • Handje kiemgroente
  • 1 avocado

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de vegan bietenburgers:

  1. Bak de afbakbroodjes af zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Doe de bietjes, cannellini bonen, knoflook, ui, havermout, citroensap, olijfolie, peterselie, chilipoeder, tahin, peper en zout in een keukenmachine en mix alles door elkaar tot je een mooi roze-rood mengsel hebt.
  3. Vorm burgers van het mengsel en leg die per stuk in plastic folie nog een half uurtje in de koelkast om stevig te worden. Tip: gebruik de deksel van een grote pot pindakaas om mooie burgers mee te maken.
  4. Bak de bietenburgers een paar minuten in een beetje olijfolie in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
  5. Beleg je broodjes met sla, de burgers, hummus, kiemgroente en stukjes avocado. Serveer eventueel met een groene salade.

Enjoy!

vegan bietenburgers
Niet zo’n fan van bietjes? Dan zijn deze courgetteburgers misschien wel iets voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *