Close
bounty-snickers-repen

VEGAN BOUNTY-SNICKERS-REPEN

Jep, je leest het goed: deze repen zijn een soort combinatie van Bounty en Snickers. Niet normaal lekker en helemaal vegan! Extra fijn: op de kokosolie en chocola na, zijn deze no bake Bounty-Snickers-repen nog best gezond ook. Dat wordt dus dubbel genieten!

Ingrediënten pindalaag (voor 5 à 6 repen):

  • 100 gr (Medjoul) dadels
  • 40 gr walnoten
  • 2 el pindakaas

Ingrediënten kokoslaag:

  • 50 gr kokosrasp
  • 30 gr cashewnoten
  • 5 el kokosolie
  • 1 el cashewpasta

Ingrediënten reep:

  • 100 gr chocola (extra puur)

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de Bounty-Snickers-repen:

  1. Laat de dadels een paar minuten in warm water weken, giet af en doe ze samen met de walnoten in de keukenmachine.
  2. Maal tot de walnoten en dadels een geheel zijn en voeg dan ook de pindakaas toe. Mix nog een paar seconden tot je een dikke, plakkerige substantie hebt.
  3. Doe de pindalaag in een met bakpapier bekleed en vriezerbestendig schaaltje. Druk aan met de onderkant van een lepel.
  4. Verwarm de kokosolie in een schaaltje in de magnetron zodat-ie vloeibaar wordt.
  5. Doe nu alle ingrediënten voor de kokoslaag in de keukenmachine. Maal eerst de cashewnoten en kokosrasp fijn voor je de kokosolie en cashewpasta toevoegt. Mix tot je een dikke, plakkerige substantie hebt.
  6. Smeer de kokoslaag uit over de pindalaag en druk weer aan met de onderkant van een lepel.
  7. Zet je schaal een uur in de vriezer.
  8. Als dat uur bijna voorbij is, kun je de pure chocola vast au bain marie of in de magnetron smelten.
  9. Haal het kokos-pinda-mengsel uit de vriezer en giet de gesmolten chocola eroverheen. Zet nog eens een half uur in de vriezer.

Daarna zijn je Bounty-Snickers-repen écht klaar. Snijd in stukken en aanvallen maar!

Bewaren?

Je kunt de repen gemakkelijk in de koelkast bewaren. Hoe lang precies kan ik je helaas niet vertellen, omdat ze bij mij altijd binnen drie dagen wel op zijn (en bij jou waarschijnlijk ook 😉 ), maar sowieso een paar dagen dus!

bounty-snickers-repen
bounty-snickers-repen
bounty-snickers-repen
Maak jij liever taarten? Dan is deze vegan frambozenbietjestaart misschien wel iets voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *