Close
courgetteburgers

VEGAN COURGETTEBURGERS

Vandaag deel ik een recept voor vegan courgetteburgers, gemaakt van courgette, kikkererwten en havermout. Mét een heerlijk homemade sausje. Lekker voedzaam en gezond! Benieuwd hoe je deze burgerbroodjes maakt? Lees gauw verder!

Dit heb je nodig (voor 2 grote of 4 kleine burgers):

  • 1 courgette
  • 130 gr kikkererwten
  • Teentje knoflook
  • Uitje
  • 40 gr havermout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el peterselie
  • 1 el tahin
  • Peper en zout
  • Broodjes

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 el vegan mayonaise
  • 2 el soja yoghurt
  • 1 tl munt
  • 1 el citroensap

En zo maak je de courgetteburgers:

  1. Snijd de courgette in stukjes, besprenkel met wat olijfolie en rooster ze 20 minuutjes op 180°C (grillstand) in de oven.
  2. Doe de courgette daarna samen met de kikkererwten, knoflook, ui, havermout, paprikapoeder, peterselie, tahin, peper en zout in een keukenmachine en mix alles door elkaar tot je een mooi mengsel hebt.
  3. Vorm burgers van het mengsel en leg die per stuk in plastic folie nog een half uurtje in de koelkast om stevig te worden. Tip: gebruik de deksel van een grote pot pindakaas om mooie burgers mee te maken.
  4. Mix alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje.
  5. Bak de courgetteburgers in een beetje olijfolie in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Ik heb ze in de pan gebakken, maar je kunt ze ook 30 minuten op 180°C in de oven bakken.
  6. Beleg de broodjes met de saus, courgetteburgers en nog wat stukjes komkommer en tomaat.

Eet smakelijk!

courgetteburgers

Variatietip

In plaats van bovengenoemd sausje kun je ook (homemade) hummus gebruiken. Ga jij deze vegan courgetteburgers maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *