Close
vegan eiersalade

VEGAN EIERSALADE

Wist je dat tofu een beetje de structuur en de looks van eieren heeft? Dat is dan ook het hoofdingrediënt van deze vegan eiersalade. In combinatie met de kruiden is dit echt een heerlijk belegje! Hoe je ’t maakt? Check het recept!

Ingrediënten (voor een flink schaaltje vol):

  • 325 gr tofu
  • 5 el vegan mayo (bijvoorbeeld deze van Jean Bâton)
  • 1/2 el mosterd
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl bieslook
  • 1 tl kurkuma
  • Peper en zout

Zo maak je de vegan eiersalade:

  1. Laat de tofu uitlekken en snijd of prak in stukjes.
  2. Bak de tofu een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
  3. Doe de mayonaise, mosterd en alle kruiden in een kom en meng door elkaar.
  4. Voeg de afgekoelde tofu toe en roer door elkaar.
  5. Serveer op een stokbroodje, boterham, toastje of cracker.

Enjoy!

vegan eiersalade
vegan eiersalade
Zin om meer lekkere belegjes te maken? Check ook mijn recepten voor muhammara en hummus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *