Klaar met saaie ontbijtjes? Dan is deze vegan fruitpizza echt iets voor jou. Behalve super lekker en een goede vitaminebom is-ie ook leuk om te maken. Gewoon met pannenkoekbeslag, dus heerlijk als ontbijt of lunch. Benieuwd? Bekijk het recept en ga aan de slag!
Ingrediënten (voor 2 fruitpizza’s):
- 250 ml amandelmelk
- 125 gr tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 el lijnzaad
- Soja yoghurt
- Banaan
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Kaapse goudbessen
- Mango
- Kiwi
En zo maak je ze:
- Mix de tarwebloem met het bakpoeder in een beslagkom.
- Schenk er steeds een beetje amandelmelk bij terwijl je met een garde roert.
- Roer de lijnzaad erdoor en laat het beslag een paar minuten staan.
- Bak de pannenkoeken in een beetje kokosolie in een koekenpan tot beide kanten mooi bruin zijn.
- Smeer soja yoghurt over de pannenkoeken en snijd ze in zes stukken.
- Beleg de pannenkoeken daarna met de zes verschillende soorten fruit.
Enjoy!
Op zoek naar een iets sneller ontbijtje? Probeer dan eens deze heerlijke havermoutpap met appel en kaneel!