Close
VEGAN OLIEBOLLEN: WAAR KOOP JE DIE?

VEGAN OLIEBOLLEN: WAAR KOOP JE DIE?

Nog een paar dagen en dan is het oudejaarsavond. Een avond die niet compleet is zonder (veel!) oliebollen. Wil jij dit jaar van vegan oliebollen genieten, maar heb je geen idee waar je die koopt? Ik vertel het je!

Traditionele oliebol = plantaardig

Je wist het misschien niet, maar oliebollen worden traditioneel zonder dierlijke ingrediënten gemaakt. Namelijk van gist, bloem, water, suiker, zout en eventueel krenten. Goed nieuws: je kunt dus gemakkelijk plantaardige oliebollen kopen. En dan vooral bij oliebollenkramen: zo’n 90% bakt ze volgens dit traditionele recept en met een beetje geluk ook nog in plantaardig frituurvet.

Hier koop je géén vegan oliebollen

(Ambachtelijke) bakkers voegen aan bovengenoemde ingrediënten melk(poeder), boter en/of eieren toe. Daarnaast bakken ze vaak in dierlijk frituurvet. Oliebollen uit de supermarkt bevatten ook dierlijke ingrediënten en zijn dus ook niet veganistisch.

Check check dubbelcheck

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je plantaardige oliebollen eet, vraag de verkoper van de oliebollenkraam dan gewoon waar zijn bollen van zijn gemaakt. En ben je een echte oliebollenfan? Dan bak je ze natuurlijk zelf! Met bovengenoemde ingrediënten of met een beetje hulp van een vegan oliebollenmix uit de supermarkt.

Ik wens je alvast een fijne oudejaarsavond, mét lekker veel vegan oliebollen natuurlijk! 😉 Ga jij wat leuks doen?

vegan oliebollen

2 thoughts on “VEGAN OLIEBOLLEN: WAAR KOOP JE DIE?

Leave a Reply