Zien deze vegan pannenkoeken met blauwe besjes en frambozen er niet heerlijk uit? Goed nieuws: zo smaken ze ook! Dus heb je een keer tijd over ’s ochtends? Maak dan dit ontbijtfeestje, een cadeautje voor jezelf!
Ingrediënten (voor 8 à 10 kleine pannenkoekjes):
- 250 ml amandelmelk
- 125 gr tarwebloem
- 1 el baking soda
- 1 el appelciderazijn
- 2 el lijnzaad
- Ahornsiroop (als je dit niet in huis hebt, kun je ook stroop of andere siroop gebruiken)
- Fruit (ik gebruikte frambozen, blauwe besjes en banaan)
En zo maak je de vegan pannenkoeken:
- Doe de tarwebloem in een beslagkom en schenk er steeds een beetje amandelmelk bij terwijl je met een garde roert.
- Roer de lijnzaad erdoor.
- Voeg baking soda en appelciderazijn toe. (Dit kan een beetje schuimen, maar dat hoort. Daar worden de pannenkoeken iets dikker van.)
- Bak de pannenkoekjes met een beetje kokosolie of plantaardige bakboter in een koekenpan.
- Maak een toren van de pannenkoeken en serveer met ahornsiroop, frambozen, banaan en blauwe besjes.
Eet smakelijk!
Variatietips
Heb je echt trek? Schep er dan nog wat plantaardige yoghurt en/of nootjes bij. Niet zo’n fan van frambozen of blauwe besjes? Je kunt de pannenkoeken ook versieren met bramen, aardbeien of appel.
Ga jij deze vegan pannenkoekjes als ontbijt maken?