Close
vegan pannenkoeken

VEGAN PANNENKOEKEN MET FRAMBOZEN

Zien deze vegan pannenkoeken met blauwe besjes en frambozen er niet heerlijk uit? Goed nieuws: zo smaken ze ook! Dus heb je een keer tijd over ’s ochtends? Maak dan dit ontbijtfeestje, een cadeautje voor jezelf!

Ingrediënten (voor 8 à 10 kleine pannenkoekjes):

  • 250 ml amandelmelk
  • 125 gr tarwebloem
  • 1 el baking soda
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 el lijnzaad
  • Ahornsiroop (als je dit niet in huis hebt, kun je ook stroop of andere siroop gebruiken)
  • Fruit (ik gebruikte frambozen, blauwe besjes en banaan)

En zo maak je de vegan pannenkoeken:

  1. Doe de tarwebloem in een beslagkom en schenk er steeds een beetje amandelmelk bij terwijl je met een garde roert.
  2. Roer de lijnzaad erdoor.
  3. Voeg baking soda en appelciderazijn toe. (Dit kan een beetje schuimen, maar dat hoort. Daar worden de pannenkoeken iets dikker van.)
  4. Bak de pannenkoekjes met een beetje kokosolie of plantaardige bakboter in een koekenpan.
  5. Maak een toren van de pannenkoeken en serveer met ahornsiroop, frambozen, banaan en blauwe besjes.

Eet smakelijk!

Variatietips

Heb je echt trek? Schep er dan nog wat plantaardige yoghurt en/of nootjes bij. Niet zo’n fan van frambozen of blauwe besjes? Je kunt de pannenkoeken ook versieren met bramen, aardbeien of appel.

vegan pannenkoeken
Ga jij deze vegan pannenkoekjes als ontbijt maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *