Close
vegan parmezaanse kaas

VEGAN PARMEZAANSE KAAS

Mis je soms de smaak van parmezaanse kaas over een een pasta of risotto? Dat is nu verleden tijd. Want deze vegan parmezaanse kaas, gemaakt van noten, zaden, zout en edelgistvlokken, is een super lekker alternatief! Ik vertel hoe je ‘m maakt.

Ingrediënten:

  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el ongezouten cashewnoten
  • 4 el edelgistvlokken (de lekkerste koop je bij Holland and Barrett)
  • Snufje zout

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de vegan parmezaanse kaas

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix een paar seconden.
  2. Serveer de “kaas” over een pasta, risotto of doe lekker op een vegan tosti.

Zo simpel kan het zijn 😉 Enjoy!

vegan parmezaanse kaas
P.S. Het fijne van deze “kaas” is dat-ie niet snel over de datum gaat, hij is namelijk net zo lang houdbaar als de noten, zaden en edelgistvlokken houdbaar zijn. Je kunt dus makkelijk in een keer een voorraad maken en deze bewaren in een afgesloten bakje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *