Close
vegan plaatpizza

VEGAN PLAATPIZZA MET SPINAZIE

Iedereen houdt van pizza! Toch? Ik ben er in elk geval dol op en daarom deel ik vandaag het recept voor deze heerlijke vegan plaatpizza met pesto, basilicum, tomaat en pijnboompitjes. Super lekker en helemaal vegan! Hoe je ‘m maakt? Bekijk gauw het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Rol verse bladerdeeg
  • 80 gr vegan pesto of homemade pesto
  • 200 gr spinazie (deelblokjes)
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • Gele paprika
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 2 el pijnboompitjes
  • Verse basilicum
  • Peper
  • Optioneel: 2 el edelgistvlokken of 6 plakjes vegan mozzarella (voor een meer kazige smaak. Zonder is-ie ook al heerlijk, vandaar optioneel!)

En zo maak je de vegan plaatpizza:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de paprika, champignons en zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  3. Rol het bladerdeeg uit en smeer in met pesto.
  4. Leg de spinazie, stukjes paprika, champignons en zongedroogde tomaatjes erop.
  5. Strooi de pijnboompitjes (en eventueel edelgistvlokken) eroverheen en zet 20 à 25 minuten in de oven. Als de randjes van het bladerdeeg lichtbruin kleuren, is je plaattaart klaar.
  6. Versier tot slot met wat basilicumblaadjes en cherrytomaatjes, snijd in stukjes en smullen maar!

Ga jij deze vegan plaatpizza maken?

vegan plaatpizza
Nog op zoek naar een lekker toetje? Probeer eens deze verrukkelijke vegan melkchocoladebrokken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *