Close
vegan spinaziestamppot

VEGAN SPINAZIESTAMPPOT

Op zoek naar een makkelijk recept voor dagen waarop je weinig tijd hebt om te koken? Deze easy peasy vegan spinaziestamppot is het antwoord! Even stampen en je zet binnen een half uur een smaakvolle, gezonde en vullende maaltijd op tafel!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 grote of 4 kleine zoete aardappels
  • 400 gr spinazie
  • 12 zongedroogde tomaten
  • Scheutje amandelmelk
  • 2 handjes pijnboompitjes
  • 2 handjes verse basilicum
  • Peper

En zo maak je vegan spinaziestamppot:

  1. Was de zoete aardappels en snijd in stukjes (je hoeft ze dus niet te schillen).
  2. Doe de stukjes aardappel in een pan met heet water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar. Ze zijn klaar als alle stukjes zacht zijn.
  3. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een koekenpan in een paar minuten lichtbruin.
  4. Aardappels gaar? Giet het water af en stamp de aardappels met een scheutje amandelmelk tot een mooie puree.
  5. Voeg beetje voor beetje de spinazie toe en blijf goed roeren. Eerst lijkt het alsof je heel veel spinazie hebt, maar die krimpt zodra je de spinazie verwarmt.
  6. Voeg de peper en de zongedroogde tomaatjes toe (snijd ze eventueel eerst in stukjes) en verwarm even mee.
  7. Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met pijnboompitjes en verse basilicum.

Eet smakelijk!

vegan spinaziestamppot
Wil je meer recepten met spinazie? Bekijk deze pasta met spinazie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *