Close
vegan sushi bowl

VEGAN SUSHI BOWL

Als vegan nooit meer sushi eten? Echt wel! Deze vegan sushi bowl is voor iedereen die geen geduld heeft om zelf sushi hapjes te maken/rollen (zoals ik), maar wel van sushi wil genieten. De smaak blijft toch hetzelfde 😉 Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 50 gr ongekookte (zilvervlies)rijst
  • Blikje edamame boontjes
  • 250 gr tempeh
  • 8 kleine wortels
  • 8 radijsjes
  • Halve komkommer
  • Avocado
  • 1 el sesamzaadjes
  • Scheut sojasaus
  • 6 el ketjap
  • 2 el chilisaus
  • 2 tl sambal
  • Optioneel: 1 norivel (als je er van houdt)

En zo maak je de vegan sushi bowl:

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snijd de tempeh in stukjes.
  3. Meng in een kom of schaal 4 el ketjap met 2 el chilisaus en 2 tl sambal. Roer de stukjes tempeh hierdoor en laat minimaal 10 minuten staan.
  4. Spoel de edamame schoon en laat goed uitlekken.
  5. Snijd de wortel, komkommer, radijs, avocado en eventueel het norivel in stukjes.
  6. Bak de tempeh in een beetje olijfolie in 5 à 10 minuten krokant bruin. Voeg halverwege de resterende 2 el ketjap toe.
  7. Vul twee diepe borden met alle ingrediënten, garneer met sesamzaadjes en serveer met sojasaus.

Eet smakelijk!

vegan sushi bowl
vegan sushi bowl
Vaker zo’n vrolijke bowl eten? Check dan ook de recepten voor deze falafel bowl met bulgur en nacho bowl met guacamole!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *