Close
notenmix

Waarom vegan?

Huh, hoezo? en Dan mag je toch alleen sla en komkommer eten? waren reacties die ik een paar jaar geleden kreeg toen ik vertelde dat ik plantaardig ging eten. Eh, alleen sla en komkommer? Hoe gek denk je dat ik ben?

Besef

Voorheen stond ik nooit stil bij wat ik allemaal at, maar toen ik me daar wel in ging verdiepen, schrok ik eigenlijk best wel. Dat er 1500 liter water wordt gebruikt voor het maken van slechts één hamburger, dat er voor de productie van vlees, vis, kaas, eieren en melk aan de lopende band dieren worden mishandeld en onnodig snel worden geslacht en dat dierlijke producten ook niet per se goed voor je gezondheid zijn, wist ik echt niet.

Let’s go vegan

Daarom eet en drink ik sinds 2017 zoveel mogelijk veganistisch. En met zoveel mogelijk bedoel ik: thuis sowieso en op andere plekken waar mogelijk. Als er in een restaurant geen veganistische maaltijd op de menukaart staat, kies ik voor een vegetarisch gerecht. Niet eten is natuurlijk geen optie.

Zoveel lekkers

Veel mensen denken bij veganisme aan alles wat je niet mag eten, maar sinds ik plantaardig eet, is er juist een wereld voor me open gegaan. Ik weet soms van gekkigheid niet wat ik moet eten, er is zoveel lekkers wat je wél kunt eten en drinken!

Inspiratie

Met de makkelijke en lekkere recepten op What the Vegan probeer ik jou te inspireren om (af en toe) ook vegan te eten en drinken. En of dat 1 of 20 keer peer week is, maakt niet uit. Elke keer dat jij dierlijke producten laat staan, maak je het milieu, enorm veel dieren én hopelijk ook jezelf blij!

Heb je vragen of ideeën?

Stuur me gerust een berichtje, vind ik leuk!

xxxx Eline