De dag beginnen met een worteltaartje, dat wil toch iedereen? Helaas is dagelijks een stuk gebak wegwerken niet héél goed voor je 😉 maar gelukkig bestaat er ook een worteltaart-havermout-variant die gezond is, goed vult én naar worteltaart smaakt. Dit is smullen!
Ingrediënten (voor 1 portie):
- 200 ml amandelmelk
- 30 gr havermout
- 50 gr geraspte wortel
- 2 Medjoul dadels
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl speculaaskruiden
- Klein handje walnoten
En zo maak je de worteltaart-havermout:
- Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de amandelmelk, havermout en wortel in een pannetje en breng aan de kook op middelhoog vuur.
- Zet het vuur laag en voeg de stukjes dadel, kaneel en speculaaskruiden toe.
- Verwarm 10 à 15 minuten. Blijf tussendoor goed roeren om aanbranden te voorkomen.
- Giet de havermout in een kom en garneer met walnoten en eventueel nog wat wortel.
Eet smakelijk!
Variëren met havermout
Deze worteltaart-havermout vind ik super lekker om in het weekend te maken, maar door de weeks eet ik meestal havermoutpap met appel en pindakaas, of plantaardige yoghurt met granola, ook gemaakt van havermout 😉 Wat is jouw favoriete ontbijt met havermout?