Close
falafel maken

ZELF FALAFEL MAKEN

Fa-love-el, de naam zegt het al. Falafel is om van te houden. Door een salade, op een broodje of door de couscous. Er zijn zo veel lekkere combi’s. Hoog tijd dus om eens een recept met jullie te delen. Deze pitabroodjes met falafel, tomaatjes en yoghurtsaus wil je proeven!

Ingrediënten voor 4 gevulde pita’s:

  • 4 spelt of volkoren pitabroodjes
  • 260 gr kikkererwten
  • 1 rode ui
  • Teentje knoflook
  • 1 el (verse) koriander
  • 1 el (verse) peterselie
  • 1 el tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el citroensap
  • 1 flinke el tahin
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de saus:

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de falafel:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de kikkererwten schoon en laat goed uitlekken.
  3. Mix de kikkererwten, ui, knoflook, koriander, peterselie, tarwebloem, bakpoeder, komijnpoeder, citroensap, tahin, peper en zout in een keukenmachine.
  4. Maak met je handen balletjes van het mengsel.
  5. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Draai ze halverwege om, zodat beide kanten lichtbruin kleuren.
  6. Bak ook de pitabroodjes af zoals op de verpakking staat aangegeven.
  7. Snijd de komkommer in stukjes. Meng deze met de yoghurt, mayonaise en dille tot een lekkere saus.
  8. Vul de pita’s met de saus, een paar stukjes falafel en cherrytomaatjes.
  9. Serveer eventueel met een groene salade.

Enjoy!

Variatietip

Naast “gewone” falafel is bietenfalafel ook een echte aanrader. Hoe je die maakt? Heel simpel: voeg 100 gr bietjes aan bovenstaand ingrediëntenlijstje toe. Die mix je dus mee in de keukenmachine en daarna maak je op dezelfde manier je broodjes met falafel.

pitas met falafel maken
Meer trek in een burger? Maak dan eens deze heerlijke courgetteburgers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *