Close
ZELF GRANOLA MAKEN

ZELF GRANOLA MAKEN

Granola is een mix van granen, zaden, pitten en eventueel gedroogd fruit. Lekker gezond en voedzaam om je dag mee te beginnen. Máár in bijna alle granola die je kunt kopen, zit honing. Niet bepaald vegan dus. Gelukkig is het makkelijk om zelf een vegan variant te maken. En deze is ook nog verslavend lekker!

Dit heb je nodig (voor een mason jar vol):

  • 100 gr havermout
  • 80 gr rauwe noten (ik gebruikte paranoten, macadamianoten, pecannoten, walnoten, amandelen en hazelnoten)
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el lijnzaad
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl koekkruiden

En zo maak je de granola:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd of hak de nootjes in iets kleinere stukjes.
  3. Verwarm de kokosolie in een schaaltje in de magnetron zodat-ie vloeibaar wordt. Meng daarna met de ahornsiroop.
  4. Mix nu alle ingrediënten in een kom door elkaar.
  5. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet 18 à 20 minuutjes in de oven. Schud je bakplaat eventueel halverwege een keer, zodat alle kanten lekker knapperig worden.
  7. Laat goed afkoelen en serveer je homemade granola bijvoorbeeld door plantaardige yoghurt met fruit óf strooi ’m over een van deze smoothiebowls. Lekker!

Enjoy!

granola
vegan ontbijt
Ga jij deze granola maken? Of heb je meer zin in pancakes for breakfast? Probeer dan eens deze vegan pannenkoeken met frambozen en nootjes!

Leave a Reply