Close
kruidnoten maken

ZELF KRUIDNOTEN MAKEN

De meeste kruidnootjes uit de winkel zijn al veganistisch, fijn! Maar zelf kruidnoten maken is veel leuker, lekkerder én gezonder. Deze zijn namelijk niet gezoet met suiker, maar met dadels. Wedden dat jouw Sinterklaas niet meer stuk kan met deze zelfgemaakte kruidnootjes?

Ingrediënten (voor 100 à 120 kruidnootjes)

  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr (volkoren) speltmeel
  • 100 gr (Medjoul) dadels
  • 70 gr kokosolie
  • 4 el amandelmelk
  • 2 el speculaaskruiden
  • Snufje zout

Ook nodig:

  • Keukenmachine

De kruidnoten maken doe je zo:

  1. Ontpit de dadels en laat ze 5 minuten in warm water weken. Laat daarna goed uitlekken.
  2. Verwarm de kokosolie in een schaaltje in de magnetron zodat-ie vloeibaar wordt.
  3. Maal de dadels in een keukenmachine fijn en mix met de kokosolie en amandelmelk.
  4. Doe het zelfrijzend bakmeel, volkoren speltmeel, zout en de speculaaskruiden in een beslagkom. Voeg de “natte ingrediënten” toe en meng door elkaar. Maak een grote deegbal met je handen.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  6. Draai kleine balletjes van het deeg, in de vorm van kruidnootjes. Het liefst nog iets kleiner dan kruidnootjes normaal zijn, omdat ze straks in de oven nog iets groeien.
  7. Leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Schuif voor 18 à 20 minuten in de oven.
  9. Laat goed afkoelen en smullen maar!

kruidnoten maken

Vegan chocoladekruidnoten

Vind je chocoladekruidnoten nóg lekkerder dan gewone? Doop de kruidnootjes nadat ze uit de oven komen dan nog in pure (vegan) chocolade. Even hard laten worden in de koelkast en tadááá: homemade chocokruidnoten.

Dit zijn trouwens net als vorig jaar ook dit jaar nog steeds mijn favoriete kruidnoten uit de winkel 😉 Maak jij kruidnoten meestal zelf of niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *