Close
muhammara

ZELF MUHAMMARA MAKEN

Voor als je andere belegjes even zat bent, probeer eens muhammara op brood. Muha-wat? Muhammara! Gemaakt van gegrilde paprika en walnoten en echt heerlijk! Behalve als broodbeleg doet deze vegan spread het ook goed op toastjes of in gevulde wraps. Benieuwd?

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 80 gr walnoten
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • Peper
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el granaatappelpitjes

Ook nodig:

  • Keukenmachine

En zo maak je de muhammara:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (grillstand).
  2. Snijd de paprika’s in grote stukken en leg ze met de buitenkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Zet 20 minuten in de oven. Als ze zacht en (grotendeels) zwart zijn, zijn ze klaar.
  4. Laat even afkoelen en verwijder de velletjes van de paprika.
  5. Mix alle ingrediënten (behalve de granaatappelpitjes en pompoenpitten) in de keukenmachine tot er een mooie dip ontstaat.
  6. Serveer met granaatappelpitjes en pompoenpitten.

Beleg je boterham, cracker of tortilla met een laag van het smeersel en smullen maar! Als je geen zin of tijd hebt om zelf paprika’s te grillen, kun je natuurlijk ook een pot gegrilde paprika’s kopen.

muhammara
Meer een hummusliefhebber? Check dan gauw dit recept om zelf hummus te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *